македонски » полски   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [dwadzieścia trzy]

Nauka języków obcych

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [dwadzieścia trzy]

Nauka języków obcych

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Каде учевте шпански? Gd--- n------ s-- p-- / n------- s-- p--- h------------?
Знаете ли исто така и португалски? Zn- p-- / p--- t-- p----------?
Да, а исто така знам и нешто италијански. Ta-- z--- t-- t----- w-----.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. Uw----- ż- m--- p-- / p--- b----- d-----.
Јазиците се прилично слични. Te j----- s- d- s----- d--- p------.
Јас можам добро да ги разберам. Ro------ j- / i-- d-----.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Al- m------- i p------ j--- t-----.
Јас уште правам многу грешки. Ro--- j------ d--- b-----.
Ве молам поправајте ме секогаш. Pr---- z----- m--- p--------.
   
Вашиот изговор е сосема добар. Ma p-- / p--- c------ d---- w-----.
Имате еден мал акцент. Mó-- p-- / p--- z l----- a-------.
Човек препознава од каде доаѓате. Mo--- r--------- s--- p-- / p--- p-------.
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Ja-- j--- p--- / p--- j---- o-------?
Посетувате ли курс за јазици? Ch---- p-- / p--- n- k--- j-------?
Која наставна метода ја користите? Z j------ p---------- p-- / p--- k-------?
   
Во моментов не знам како се вика. Ni- p------- w t-- c------ j-- s-- o- n-----.
Неможам да се сетам на насловот. Ni- p------- t-----.
Го заборавив. Za---------.