македонски » полски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [dwadzieścia pięć]

+ W mieście

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [dwadzieścia pięć]

W mieście

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Би сакал / сакала кон железничката станица. Ch------- / C--------- d----- s-- n- d------. +
Би сакал / сакала кон аеродромот. Ch------- / C--------- d----- s-- n- l-------. +
Би сакал / сакала во центарот на градот. Ch------- / C--------- d----- s-- d- c------ m-----. +
   
Како да стигнам до железничката станица? Ja- d---- d- d-----? +
Како да стигнам до аеродромот? Ja- d---- n- l-------. +
Како да стигнам до центарот на градот? Ja- d---- d- c------ m-----? +
   
Ми треба такси. Po------- m- j--- t-------. +
Ми треба карта на градот. Po------- m- j--- p--- m-----. +
Ми треба хотел. Po------- m- j--- h----. +
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Ch------- / C--------- w--------- s-------. +
Еве ја мојата кредитна картичка. Tu j--- m--- k---- k--------. +
Еве ја мојата возачка дозвола. Tu j--- m--- p---- j----. +
   
Што има да се види во градот? Co m---- o------- w t-- m------? +
Појдете во стариот дел на градот. Pr---- p---- n- s-------. / N---- p-- / p--- i---- n- s-------. +
Направете една градска обиколка. Pr---- w----- s-- n- p---------- p- m------. +
   
Појдете на пристаништето. Pr---- p---- d- p----. / N---- p-- / p--- i---- d- p----. +
Направете една пристанишна обиколка. Pr---- w----- s-- n- p---------- p- p-----. +
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Co w---- j------ z-------? +