македонски » полски   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [dwadzieścia osiem]

W hotelu – skargi

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [dwadzieścia osiem]

W hotelu – skargi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Тушот не работи. Pr------ n-- d-----. +
Нема топла вода. Ni- m- c------ w---. +
Можете ли тоа да го поправите? Cz- m--- p-- / p--- t- n-------? +
   
Во собата нема телефон. W p----- n-- m- t-------. +
Во собата нема телевизор. W p----- n-- m- t---------. +
Собата нема балкон. Te- p---- n-- m- b------. +
   
Собата е премногу гласна. Te- p---- j--- z--- g-----. +
Собата е премногу мала. Te- p---- j--- z- m---. +
Собата е премногу темна. Te- p---- j--- z- c-----. +
   
Парното не работи. Og-------- n-- d-----. +
Клима уредот не работи. Kl---------- n-- d-----. +
Телевизорот е расипан. Te------- j--- z------. +
   
Тоа не ми се допаѓа. To m- s-- n-- p-----. +
Тоа ми е прескапо. To j--- d-- m--- z- d-----. +
Дали имате нешто поефтино? Ma p-- / p--- c-- t-------? +
   
Има ли овде во близина хостел? Cz- t- w p------ j--- s--------- m----------? +
Има ли овде во близина пансион? Cz- t- w p------ j--- p--------? +
Има ли овде во близина ресторан? Cz- t- w p------ j--- r----------? +