македонски » полски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [dwadzieścia dziewięć]

W restauracji 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [dwadzieścia dziewięć]

W restauracji 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Дали е слободна масава? Cz- t-- s----- j--- w----?
Ве молам, ми треба менито. Po------ k---- d--.
Што би можеле да препорачате? Co m--- p-- / p--- p------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Po------ p---.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Po------ w--- m--------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Po------ s-- p-----------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Po------ k---.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Po------ k--- z m------.
Со шеќер, молам. Po------ z c-----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Po------ h------.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Po------ h------ z c------.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Po------ h------ z m------.
   
Имате ли цигари? Ma p-- / p--- p--------?
Имате ли еден пепелник? Ma p-- / p--- p-----------?
Имате ли запалка? Ma p-- / p--- o----?
   
Мене ми недостасува една вилушка. Ni- m-- w------. / B------ m- w------.
Мене ми недостасува еден нож. Ni- m-- n---. / B------ m- n---.
Мене ми недостасува една лажица. Ni- m-- ł----. / B------ m- ł----.