македонски » полски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [trzydzieści]

+ W restauracji 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trzydzieści]

W restauracji 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Еден сок од јаболко, молам. Po------ s-- j-------. +
Една лимонада, молам. Po------ l--------. +
Еден сок од домати, молам. Po------ s-- p---------. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Po------ k-------- c--------- w---. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Po------ k-------- b------ w---. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Po------ b------ s-------. +
   
Сакаш ли риба? Lu---- r---? +
Сакаш ли говедско месо? Lu---- w-------? +
Сакаш ли свинско месо? Lu---- w----------? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Ch------- / C--------- c-- b-- m----. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Ch------- / C--------- b----- j-----. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Ch------- / C--------- c--- n- c- n-- t----- d---- c-----. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Ch------ p-- / C-------- p--- d- t--- r--? +
Го сакате ли ова со тестенини? Ch------ p-- / C-------- p--- d- t--- m------? +
Го сакате ли ова со компири? Ch------ p-- / C-------- p--- d- t--- z--------? +
   
Ова не ми е вкусно. To m- n-- s------. +
Јадењето е студено. (T-) J------- j--- z----. +
Јас ова не го нарачав. Ja t--- n-- z--------- / z---------. +