македонски » полски   Во ресторан 3


31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [trzydzieści jeden]

W restauracji 3

31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [trzydzieści jeden]

W restauracji 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Јас би сакал / сакала едно предјадење. Ch------- / C--------- j---- p---------.
Јас би сакал / сакала една салата. Ch------- / C--------- j---- s------.
Јас би сакал / сакала една супа. Ch------- / C--------- j---- z---.
   
Јас би сакал / сакала еден десерт. Ch------- / C--------- j---- d----.
Јас би сакал / сакала еден сладолед со шлаг. Ch------- / C--------- l--- z b--- ś-------.
Јас би сакал / сакала овошје или сирење. Ch------- / C--------- o---- l-- s--.
   
Ние сакаме да појадуваме. Ch---------- / C----------- z---- ś--------.
Ние сакаме да ручаме. Ch---------- / C----------- z---- o----.
Ние сакаме да вечераме. Ch---------- / C----------- z---- k------.
   
Што сакате за појадок? Co c------- p-- / c-------- p--- n- ś--------?
Лепчиња со мармалад и мед? Bu--- z d----- i m-----?
Тост со колбаси и сирење? To--- z k------- i s----?
   
Едно варено јајце? Go------ j----?
Едно јајце на око? Ja--- s------?
Еден омлет? Om---?
   
Молам, уште еден јогурт. Po------ j------ (j----) j-----.
Молам, уште сол и бибер. Po------ j------ s-- i p-----.
Молам, уште една чаша вода. Po------ j------ s------- w---.