македонски » полски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [trzydzieści trzy]

Na dworcu

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [trzydzieści trzy]

Na dworcu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Ki--- o------- n------- p----- d- B------?
Кога тргнува следниот воз за Париз? Ki--- o------- n------- p----- d- P-----?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Ki--- o------- n------- p----- d- L------?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? O k----- o------- p----- d- W-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? O k----- o------- p----- d- S---------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? O k----- o------- p----- d- B---------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. Po------ b---- d- M------.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. Po------ b---- d- P----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. Po------ b---- d- B----.
   
Кога пристигнува возот во Виена? O k----- t-- p----- b----- w W------?
Кога пристигнува возот во Москва? O k----- t-- p----- b----- w M------?
Кога пристигнува возот во Амстердам? O k----- t-- p----- b----- w A----------?
   
Дали морам да се прекачувам? Cz- m---- s-- p---------?
Од кој перон тргнува возот? Z k------ t--- o------- t-- p-----?
Има ли вагон за спиење во возот? Cz- w t-- p------ j--- w---- s-------?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. Po------ b---- w j---- s----- d- B-------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. Po------ b---- t-- i z p------- d- K--------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Il- k------- m------ w w------ s--------?