македонски » полски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

+ 34 [trzydzieści cztery]

+ W pociągu

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trzydzieści cztery]

W pociągu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Дали ова е возот за Берлин? Cz- t- j--- p----- d- B------? +
Кога тргнува возот? O k----- o------- t-- p-----? +
Кога пристигнува возот во Берлин? O k----- t-- p----- b----- w B-------? +
   
Простете, смеам ли да поминам? Pr---------- c-- m--- p------? +
Мислам дека ова е моето место. To j--- c---- m--- m------. +
Мислам дека Вие седите на моето место. Są---- ż- p-- / p--- s----- n- m--- m------. +
   
Каде е вагонот за спиење? Gd--- j--- w---- s-------? +
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Wa--- s------- j--- n- k---- p------. +
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. A g---- j--- w---- r------------? – N- p-------. +
   
Можам ли да спијам долу? Cz- m--- s--- n- d---? +
Можам ли да спијам во средината? Cz- m--- s--- p- ś-----? +
Можам ли да спијам горе? Cz- m--- s--- n- g----? +
   
Кога ќе бидеме на границата? Ki--- b------- n- g------? +
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ja- d---- t--- p----- d- B------? +
Дали возот доцни? Cz- t-- p----- m- o---------? +
   
Имате ли нешто за читање? Ma p-- / p--- c-- d- c-------? +
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Cz- m---- t- d----- c-- d- j------- i p----? +
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Mo-- m--- p-- / p--- o------ o 7.00? +