македонски » полски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ 35 [trzydzieści pięć]

+ Na lotnisku

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [trzydzieści pięć]

Na lotnisku

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Ch------- / C--------- z----------- l-- d- A---. +
Дали е тоа е директен лет? Cz- j--- t- l-- b----------? +
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Po------ m------ p--- o----- d-- n----------. +
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Ch------- / C--------- p---------- m--- r---------. +
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Ch------- / C--------- o------ m--- r---------. +
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Ch------- / C--------- z------ m--- r---------. +
   
Кога оди следната машина за Рим? Ki--- o------- n------- s------ d- R----? +
Дали има уште две слободни места? Cz- s- d-- w---- m------? +
Не, имаме само уште едно слободно место. Ni-- m--- t---- j---- w---- m------. +
   
Кога слетуваме? Ki--- w---------? +
Кога ќе сме таму? Ki--- t-- b-------? +
Кога има автобус до центарот на градот? Ki--- j---- a------ b----- j----- d- c------ m-----? +
   
Ова е вашиот куфер? Cz- t- j--- p--- / p--- w------? +
Ова е вашата ташна? Cz- t- j--- p--- / p--- t----? +
Ова е вашиот багаж? Cz- t- j--- p--- / p--- b----? +
   
Колку багаж можам да земам со себе? Il- b----- m--- z-----? +
Дваесет килограми. Dw--------- k---------. +
Што, само дваесет килограми? Co- t---- d---------- k---------? +