македонски » полски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

+ 37 [trzydzieści siedem]

+ W podróży

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Тој патува со мотор. On j----- m---------. +
Тој патува со велосипед. On j----- r------. +
Тој пешачи. On c----- p-----. +
   
Тој патува со брод. On p----- s-------. +
Тој патува со чамец. On p----- ł-----. +
Тој плива. On p----. +
   
Дали овде е опасно? Cz- t- j--- n------------? +
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Cz- p----------- w p-------- a--------- j--- n------------? +
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Cz- s----------- w n--- j--- n------------? +
   
Ние го погрешивме патот. Za-----------. +
Ние сме на погрешен пат. Je------ n- n----------- d-----. +
Ние мораме да се вратиме. Mu---- z-------. +
   
Каде може овде да се паркира? Gd--- m---- t---- z---------? +
Има ли овде паркиралиште? Cz- j--- t---- p------? +
Колку долго може овде да се паркира? Ja- d---- m---- t- p-------? +
   
Возите ли скии? Cz- j----- p-- / p--- n- n------? +
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Je---- p-- / p--- w-------- n- g---? +
Може ли овде да се изнајмат скии? Cz- m---- t- w--------- n----? +