македонски » полски   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trzydzieści dziewięć]

Awaria samochodu

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trzydzieści dziewięć]

Awaria samochodu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Каде е следната бензинска пумпа? Gd--- j--- n--------- s----- b--------?
Јас имам една дупната гума. Zł------ / z------- g---.
Дали можете да го промените тркалото? Mo-- m- p-- / p--- z------ k---?
   
Потребни ми се неколку литра дизел. Po-------- k---- l----- o---- n---------.
Немам повеќе бензин. Za------ m- b------.
Имате ли резервна туба? Ma p-- / p--- k------- n- b------?
   
Каде можам да телефонирам? Sk-- m--- z--------?
Ми треба влечна служба. Po------- m- j--- p---- d------.
Барам една работилница. Sz---- w--------.
   
Се случи сообраќајна несреќа. Zd----- s-- w------.
Каде е најблискиот телефон? Gd--- j--- n--------- t------?
Имате ли мобилен со себе? Ma p-- / p--- p--- s---- k------?
   
Потребна ни е помош. Po---------- p-----.
Повикајте еден лекар! Pr---- w----- l------- / N---- p-- / p--- w----- l------!
Повикајте ја полицијата! Pr---- w----- p------- N---- p-- / p--- w----- p------!
   
Вашите документи Ве молам. Do-------- p-----.
Вашата возачка дозвола Ве молам. Pr---- p--- / p--- p---- j----.
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Pr---- p--- / p--- d---- r------------.