македонски » полски   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ 4 [cztery]

+ W szkole

4 [четири]

Во училиште

-

4 [cztery]

W szkole

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Каде сме? Gd--- j-------? +
Ние сме во училиштето. Je------ w s-----. +
Ние имаме настава. Ma-- l-----. +
   
Ова се учениците. To s- u--------. +
Ова е наставничката. To j--- n-----------. +
Ова е одделението. To j--- k----. +
   
Што правиме? Co r-----? +
Ние учиме. Uc---- s--. +
Ние учиме еден јазик. Uc---- s-- j-----. +
   
Јас учам англиски. (J-) U--- s-- a-----------. +
Ти учиш шпански. (T-) U----- s-- h------------. +
Тој учи германски. On u--- s-- n-----------. +
   
Ние учиме француски. (M-) U----- s-- f-----------. +
Вие учите италијански. Wy u------ s-- w--------. +
Тие учат руски. On- / o-- u--- s-- r----------. +
   
Учењето јазици е интересно. Na--- j------ j--- i-----------. +
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. Ch---- r------- i----- l----. +
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. Ch---- r-------- z l-----. +