македонски » полски   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [czterdzieści]

+ Pytanie o drogę

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [czterdzieści]

Pytanie o drogę

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Извинете! Pr--------- p--- / p----! +
Можете ли да ми помогнете? Cz- m--- m- p-- / p--- p----? +
Каде има овде добар ресторан? Gd--- t- j--- j---- d---- r----------? +
   
Појдете лево зад аголот. Pr---- n- r--- s------ w l---. +
Потоа одете еден дел право напред. Pr---- i-- k------ p-----. +
Потоа одете сто метри на десно. Po--- p----- i-- s-- m----- w p----. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Mo-- p-- / p--- p------- a--------. +
Можете исто така да земете и трамвај. Mo-- p-- / p--- p------- t--------. +
Можете исто така да возите и позади мене. Mo-- p-- / p--- p------- p- p----- z- m--. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Ja- d---- d- s------- p-----------? +
Преминете го мостот ! Pr---- p------ p---- m---! +
Возете низ тунелот ! Pr---- p--------- t------! +
   
Возете до третиот семафор. Pr---- j----- a- d- t------- ś------. +
Потоа свртете на првата улица десно. Po--- p----- s------ w p------- u---- w p----. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Po--- p----- j----- p----- p---- n------- s-----------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Pr---------- j-- d------ s-- n- l-------? +
Најдобро е да земете метро. Pr---- n-------- j----- m-----. +
Возете се едноставно до последната станица. Pr---- j----- p- p----- d- o-------- s-----. +