македонски » полски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

+ 42 [czterdzieści dwa]

+ Zwiedzanie miasta

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [czterdzieści dwa]

Zwiedzanie miasta

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Дали пазарот е отворен во недела? Cz- t--- j--- o------ w n--------? +
Дали саемот е отворен во понеделник? Cz- t---- s- c----- w p-----------? +
Дали изложбата е отворена во вторник? Cz- t- w------ j--- o------ w- w-----? +
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Cz- z-- j--- o------ w ś----? +
Дали музејот е отворен во четврток? Cz- t- m----- j--- o------ w c-------? +
Дали галеријата е отворена во петок? Cz- t- g------ j--- o------ w p-----? +
   
Смее ли да се фотографира? Cz- m---- r---- z------? +
Мора ли да се плати влез? Cz- z- w---- t----- p-----? +
Колку чини влезот? Il- k------- w----? +
   
Има ли некаков попуст за групи? Cz- s- z----- d-- g---? +
Има ли некаков попуст за деца? Cz- s- z----- d-- d-----? +
Има ли некаков попуст за студенти? Cz- s- z----- d-- s--------? +
   
Каква е оваа зграда? Co t- j--- z- b------? +
Колку е стара оваа зграда? Il- l-- m- t-- b------? +
Кој ја изградил оваа зграда? Kt- z------- t-- b------? +
   
Јас се интересирам за архитектура. In-------- s-- a-----------. +
Јас се интересирам за уметност. In-------- s-- s-----. +
Јас се интересирам за сликарство. In-------- s-- m---------. +