македонски » полски   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [czterdzieści trzy]

W zoo

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [czterdzieści trzy]

W zoo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Таму е зоолошката градина. Ta- j--- z--.
Таму се жирафите. Ta- s- ż-----.
Каде се мечките? Gd--- s- n-----------?
   
Каде се слоновите? Gd--- s- s-----?
Каде се змиите? Gd--- s- w---?
Каде се лавовите? Gd--- s- l--?
   
Јас имам еден фотоапарат. Ma- a----- f------------.
Имам исто така и една филмска камера. Ma- t-- k----- w----.
Каде има батерија? Gd--- j--- b------?
   
Каде се пингвините? Gd--- s- p-------?
Каде се кенгурите? Gd--- s- k------?
Каде се носорозите? Gd--- s- n--------?
   
Каде има тоалет? Gd--- j--- t------?
Таму има кафуле. Ta- j--- k--------.
Таму има ресторан. Ta- j--- r----------.
   
Каде се камилите? Gd--- s- w--------?
Каде се горилата и зебрите? Gd--- s- g----- i z----?
Каде се тигровите и крокодилите? Gd--- s- t------ i k--------?