македонски » полски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [czterdzieści cztery]

Wieczorne wyjście

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [czterdzieści cztery]

Wieczorne wyjście

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Има ли овде дискотека? Cz- t- j--- d--------?
Има ли овде ноќен клуб? Cz- t- j--- k--- n----?
Има ли овде кафеана? Cz- t- j--- j---- k------?
   
Што има вечерва во театар? Co g---- d------ w-------- w t------?
Што има вечерва во кино? Co g---- d------ w-------- w k----?
Што има вечерва на телевизија? Co g---- d------ w-------- w t--------?
   
Има ли уште билети за театар? Cz- s- j------ b----- d- t-----?
Има ли уште билети за кино? Cz- s- j------ b----- d- k---?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Cz- s- j------ b----- n- m--- p---- n-----?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ch------- / C--------- s------- z------- z t---.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ch------- / C--------- s------- g----- p- ś-----.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ch------- / C--------- s------- n- s---- p-------.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Cz- m--- m- p-- / p--- c-- p------?
Кога започнува претставата? Ki--- z------ s-- s----?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Cz- m--- m- p-- / p--- z------- b----?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Cz- w p------ j--- p--- g------?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Cz- w p------ j--- k--- t-------?
Има ли овде во близината затворен базен? Cz- w p------ j--- k---- b----?