македонски » полски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [pięćdziesiąt]

Na basenie

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [pięćdziesiąt]

Na basenie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Денес е жешко. Dz----- j--- g-----.
Ќе одиме ли на базен? Pó------- n- b----?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Ma-- o----- p---- p-------?
   
Имаш ли крпа за бришење? Ma-- r------?
Имаш ли гаќи за капење? Ma-- k---------?
Имаш ли костим за капење? Ma-- s---- k--------?
   
Умееш ли да пливаш? Um---- p-----?
Умееш ли да нуркаш? Um---- n-------?
Умееш ли да скокаш во вода? Um---- s----- d- w---?
   
Каде е тушот? Gd--- j--- p-------?
Каде е кабината за пресоблекување? Gd--- j--- p------------?
Каде се очилата за пливање? Gd--- s- o------ d- p-------?
   
Длабока ли е водата? Cz- t- w--- j--- g------?
Чиста ли е водата? Cz- t- w--- j--- c-----?
Топла ли е водата? Cz- t- w--- j--- c-----?
   
Се смрзнувам. Zi--- m-.
Водата е премногу студена. Wo-- j--- z- z----.
Излегувам сега од водата. Wy------ j-- z w---.