македонски » полски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [pięćdziesiąt jeden]

Sprawunki

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [pięćdziesiąt jeden]

Sprawunki

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Сакам да одам во библиотеката. Ch-- i-- d- b---------.
Сакам да одам во книжарницата. Ch-- i-- d- k--------.
Сакам да одам до трафиката. Ch-- i-- d- k-----.
   
Сакам да изнајмам една книга. Ch-- w--------- k------.
Сакам да купам една книга. Ch-- k---- k------.
Сакам да купам еден весник. Ch-- k---- g-----.
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Ch-- i-- d- b---------- w--------- k------.
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Ch-- i-- d- k--------- k---- k------.
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Ch-- i-- d- k------ k---- g-----.
   
Сакам да одам кај оптичарот. Ch-- i-- d- o-----.
Сакам да одам во супермаркетот. Ch-- i-- d- s-----------.
Сакам да одам кај пекарот. Ch-- i-- d- p-------.
   
Сакам да купам очила. Ch-- k---- o------.
Сакам да купам овошје и зеленчук. Ch-- k---- o---- i w------.
Сакам да купам лепчиња и леб. Ch-- k---- b---- i c----.
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Ch-- i-- d- o------ (b-) k---- o------.
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Ch-- i-- d- s------------ (b-) k---- o---- i w------.
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Ch-- i-- d- p-------- (b-) k---- b---- i c----.