македонски » полски   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

+ 52 [pięćdziesiąt dwa]

+ W domu handlowym

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [pięćdziesiąt dwa]

W domu handlowym

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Pó------- d- d--- h---------? +
Јас морам да пазарувам. Mu--- z----- z-----. +
Сакам многу да накупам. Ch-- z----- d--- z-----. +
   
Каде се канцелариските материјали? Gd--- s- a------- b------? +
Ми требаат пликови и хартија за писма. Po-------- k------ i p----- l------. +
Ми требаат пенкала и маркери. Po-------- d-------- i f--------. +
   
Каде е мебелот? Gd--- s- m----? +
Ми треба еден шкаф и една комода. Po-------- s---- i k-----. +
Ми треба една работна маса и еден регал. Po-------- b----- i r----. +
   
Каде се играчките? Gd--- s- z------? +
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Po-------- l---- i m----. +
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Po-------- p---- n---- i s-----. +
   
Каде е алатот? Gd--- s- n--------? +
Ми треба еден чекан и една клешта. Po-------- m----- i o-----. +
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Po-------- w-------- i w------. +
   
Каде е накитот? Gd--- j--- b--------? +
Ми треба едно ланче и една нараквица. Po-------- ł-------- i b----------. +
Ми треба еден прстен и обетки. Po------- m- s- p---------- i k-------. +