македонски » полски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [pięćdziesiąt cztery]

Zakupy

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [pięćdziesiąt cztery]

Zakupy

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Сакам да купам еден подарок. Ch------- / C--------- k---- p------.
Но не нешто премногу скапо. Al- n-- z- d----.
Можеби една рачна ташна? Mo-- t------?
   
Која боја би ја сакале? W j---- m- b-- k------?
Црна, кафеава или бела? W c------- b------- c-- b-----?
Една голема или мала? Du-- c-- m---?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Cz- m--- o------- t-?
Дали таа е од кожа? Cz- o-- j--- z- s----?
Или пак е од вештачки материјал? Cz- m--- j--- z t------- s---------?
   
Од кожа секако. Oc-------- z- s----.
Ова е еден особено добар квалитет. Je-- b----- d----- j------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. I t- t------ j--- n------- n-------.
   
Ми се допаѓа. Ta m- s-- p-----.
Ќе ја земам. We--- j-.
Дали можам случајно да ја заменам? Cz- m---- j- e---------- w-------?
   
Се разбира. Oc--------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Za-------- j- n- p------.
Таму од спротива е благајната. Ka-- j--- n----------.