македонски » полски   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [pięćdziesiąt pięć]

Praca

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [pięćdziesiąt pięć]

Praca

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Што сте по занимање? Cz-- s-- p-- / p--- z------ z-------?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Mó- m-- j--- z z----- l-------.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Pr----- n- p-- e---- j--- p-----------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Wk----- p-------- n- e--------.
Но даноците се високи. Al- p------ s- w------.
И здравственото осигурување е високо. I u------------ z-------- j--- w------.
   
Што сакаш да бидеш? Ki- c----- k----- z-----?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ch------- z----- i---------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ch-- s-------- n- u------------.
   
Јас сум практикант. Je---- p-----------.
Јас не заработувам многу. Ni- z------- d---.
Јас сум на пракса во странство. Ro--- p------- z- g------.
   
Ова е мојот шеф. To j--- m-- s---.
Јас имам љубезни колеги. Ma- m----- k------.
Напладне секогаш одиме во кантината. W p------- c------- z----- n- s-------.
   
Јас барам едно работно место. Sz---- p----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ju- o- r--- j----- b--------- / b---------.
Во оваа земја има премногу невработени. W t-- k---- j--- z- d--- b-----------.