македонски » полски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

+ 58 [pięćdziesiąt osiem]

+ Części ciała

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [pięćdziesiąt osiem]

Części ciała

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Јас цртам човек. Ry---- m--------. +
Најпрво главата. Na------ g----. +
Човекот носи еден шешир. Te- m-------- n--- k-------. +
   
Косата не му се гледа. Wł--- s- n----------. +
Ушите исто така не му се гледаат. Us-- t-- s- n----------. +
Грбот исто така не му се гледа. Pl---- t-- n-- w----. +
   
Ги цртам очите и устата. Ry---- o--- i u---. +
Човекот танцува и се смее. Te- m-------- t----- i ś----- s--. +
Човекот има долг нос. Te- m-------- m- d---- n--. +
   
Тој во рацете носи еден стап. W d------- t----- l----. +
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. No-- t---- s----- w---- s---. +
Зима е и студено е. Je-- z--- i j--- z----. +
   
Рацете се силни. Ra----- s- s----. +
Нозете исто така се силни. No-- t-- s- s----. +
Човекот е од снег. Te- m-------- j--- z- ś-----. +
   
Тој не носи панталони и мантил. Ni- n--- s----- a-- p-------. +
Но човекот не се смрзнува. Al- n-- j--- m- z----. +
Тоа е снешко. On j--- b-------. +