македонски » полски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [pięćdziesiąt dziewięć]

+ W urzędzie pocztowym

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [pięćdziesiąt dziewięć]

W urzędzie pocztowym

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Каде е најблиската пошта? Gd--- j--- n--------- u---- p-------? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Cz- d- n----------- u----- p--------- j--- d-----? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Gd--- j--- n--------- s------- n- l----? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Po-------- k---- z-------. +
За една картичка и едно писмо. Na k----- i n- l---. +
Колку чини поштарината за Америка? Il- k------- p-------- d- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Il- w--- t- p-----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Cz- m--- w----- t- p----- l-------? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Ja- d---- b----- t- s---? +
   
Каде можам да телефонирам? Sk-- m---- z--------? +
Каде е следната телефонска говорница? Gd--- j--- n--------- b---- t-----------? +
Имате ли телефонски картички? Ma p-- / p--- k---- t-----------? +
   
Имате ли телефонски именик? Ma p-- / p--- k------ t-----------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Cz- z-- p-- / p--- n---- k--------- d- A------? +
Само момент, да проверам. Ch--------- s-------. +
   
Линијата е секогаш зафатена. Li--- j--- c----- z-----. +
Кој број го биравте? Ja-- n---- p-- w----- / p--- w------? +
Најпрво морате да изберете нула. Mu-- p-- / p--- n------- w----- z---! +