македонски » полски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [sześć]

+ Czytanie i pisanie

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [sześć]

Czytanie i pisanie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Јас читам. (J-) C-----. +
Јас читам една буква. (J-) C----- l-----. +
Јас читам еден збор. (J-) C----- s----. +
   
Јас читам една реченица. (J-) C----- z-----. +
Јас читам едно писмо. (J-) C----- l---. +
Јас читам една книга. (J-) C----- k------. +
   
Јас читам. Ja c-----. +
Ти читаш. Ty c------. +
Тој чита. On c----. +
   
Јас пишувам. (J-) P----. +
Јас пишувам една буква. (J-) P---- l-----. +
Јас пишувам еден збор. (J-) P---- s----. +
   
Јас пишувам една реченица. (J-) P---- z-----. +
Јас пишувам едно писмо. (J-) P---- l---. +
Јас пишувам една книга. (J-) P---- k------. +
   
Јас пишувам. Ja p----. +
Ти пишуваш. Ty p------. +
Тој пишува. On p----. +