македонски » полски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [sześćdziesiąt]

+ W banku

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sześćdziesiąt]

W banku

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Ch------- / C--------- o------- k----. +
Еве го мојот пасош. Tu j--- m-- p-------. +
А ова е мојата адреса. A o-- m-- a----. +
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Ch------- / C--------- w------ p-------- n- s---- k----. +
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Ch------- / C--------- p----- p-------- z- s------ k----. +
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Ch------- / C--------- o------ w------ z k----. +
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Ch------- / C--------- z---------- c--- p-------. +
Колку се високи таксите? Ja- w------ s- o-----? +
Каде морам да потпишам? Gd--- m---- p-------? +
   
Очекувам уплата од Германија. Cz---- n- p------ z N------. +
Еве го бројот на мојата сметка. Tu j--- m-- n---- k----. +
Дали се пристигнати парите? Cz- p-------- d-----? +
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Ch------- / C--------- w------- t- p--------. +
Ми требаат US – долари. (американски долари). Po------- m- s- d----- a-----------. +
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Pr---- d-- m- d----- b-------. +
   
Има ли овде банкомат? Cz- j--- t- b-------? +
Колкава сума може да се подигне? Il- p-------- m--- p-----? +
Која кредитна картичка може да се користи? Z k------ k--- k---------- m--- k--------? +