македонски » полски   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

+ 64 [sześćdziesiąt cztery]

+ Przeczenie 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [sześćdziesiąt cztery]

Przeczenie 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Јас не го разбирам зборот. Ni- r------- t--- s----. +
Јас не ја разбирам реченицата. Ni- r------- t--- z-----. +
Јас не го разбирам значењето. Ni- r------- t--- z--------. +
   
наставник / учител na-------l +
Го разбирате ли наставникот? Ro----- p-- / p--- t--- n----------? +
Да, јас го разбирам добро. Ta-- d----- g- r-------. +
   
наставничка / учителка na---------a +
Ја разбирате ли наставничката? Ro----- p-- / p--- t- n-----------? +
Да, јас ја разбирам добро. Ta-- d----- j- r-------. +
   
луѓе lu---e +
Ги разбирате ли луѓето? Ro----- p-- / p--- t--- l----? +
Не, јас не ги разбирам сосема добро. Ni-- n-- r------- i-- z--- d-----. +
   
пријателка pr---------- / d--------a +
Имате ли пријателка? Ma p-- d---------? / M- p--- p-----------? +
Да, имам. Ta-- m--. +
   
ќерка có--a +
Имате ли ќерка? Ma p-- / p--- c----? +
Не, јас немам ќерка. Ni-- n-- m--. +