македонски » полски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sześćdziesiąt pięć]

Przeczenie 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sześćdziesiąt pięć]

Przeczenie 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Скап ли е прстенот? Cz- t-- p---------- j--- d----?
Не, тој чини само сто евра. Ni-- k------- t---- s-- e---.
Но јас имам само педесет. Al- j- m-- t---- p-----------.
   
Готов / готова ли си веќе? Je---- j-- g----- / g-----?
Не, сеуште не сум. Ni-- j------ n--.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Al- z---- b--- g----- / g-----.
   
Сакаш ли уште супа? Ch------- / C--------- j------ z---?
Не, не сакам повеќе. Ni-- w----- j-- n-- c---.
Но сакам уште еден сладолед. Al- c--- j------ l---.
   
Живееш ли веќе долго овде? Dł--- j-- t- m--------?
Не, штотуку еден месец. Ni-- d------ m------.
Но познавам веќе многу луѓе. Al- z--- j-- w---- l----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Je------ j---- d- d---?
Не, дури за викендот. Ni-- d------ w w------.
Но се враќам веќе во недела. Al- w----- j-- w n--------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Cz- t---- c---- j--- j-- d------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ni-- o-- m- d------ s----------- l--.
Но таа веќе има дечко. Al- m- j-- c-------.