македонски » полски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

+ 67 [sześćdziesiąt siedem]

+ Zaimki dzierżawcze 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [sześćdziesiąt siedem]

Zaimki dzierżawcze 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
очила ok----y +
Тој ги заборави своите очила. On z-------- s----- o-------. +
Каде се неговите очила? Gd--- o- m- s---- o------? +
   
часовник ze--r +
Неговиот часовник е расипан. Je-- z---- j--- z------. +
Часовникот е закачен на ѕидот. Te- z---- w--- n- ś------. +
   
пасош pa-----t +
Тој го загуби својот пасош. On z----- s--- p-------. +
Каде е неговиот пасош? Gd--- o- m- s--- p-------? +
   
тие – нивен on- / o-- – i-h +
Децата не можат да ги најдат своите родители. Te d----- n-- m--- z------ s----- r-------. +
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Pr------ t-- i-- j-- i-- r------! +
   
Вие – Ваш pa- – p--a +
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Ja- m----- p--- p------ p---- M-----? +
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Gd--- j--- p--- ż---- p---- M-----? +
   
Вие – Ваш pa-- – p--i +
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Ja- m----- p--- p------ p--- S------? +
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Gd--- j--- p--- m--- p--- S------? +