македонски » полски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

+ 69 [sześćdziesiąt dziewięć]

+ potrzebować – chcieć

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [sześćdziesiąt dziewięć]

potrzebować – chcieć

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Ми треба кревет. Po-------- ł----. +
Сакам да спијам. Ch-- s---. +
Има ли овде кревет? Cz- j--- t- j----- ł----? +
   
Ми треба светилка. Po-------- l----. +
Сакам да читам. Ch-- c-----. +
Има ли овде една светилка? Cz- j--- t- j---- l----? +
   
Ми треба телефон. Po-------- t-------. +
Сакам да телефонирам. Ch-- z--------. +
Има ли овде телефон? Cz- j--- t- j---- t------? +
   
Ми треба камера. Po-------- a------. +
Сакам да фотографирам. Ch-- z----- z------. +
Има ли овде камера? Cz- j--- t- j---- a-----? +
   
Ми треба компјутер. Po-------- k--------. +
Сакам да испратам една E-mail порака. Ch-- w----- m----. +
Има ли овде компјутер? Cz- j--- t- j---- k-------? +
   
Ми треба пенкало. Po-------- d--------. +
Сакам да напишам нешто. Ch-- c-- n------. +
Има ли овде лист хартија и пенкало? Cz- j--- t- j---- k----- p------ i j---- d-------? +