македонски » полски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [siedemdziesiąt]

chcieć

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [siedemdziesiąt]

chcieć

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Сакате ли да пушите? (C--) C------- p-- / C-------- p--- z------?
Сакате ли да танцувате? (C--) C------- p-- / C-------- p--- z--------?
Сакате ли да се прошетате? (C--) C------- p-- / C-------- p--- p---- n- s-----?
   
Јас сакам да пушам. Ch------- / C--------- z------.
Сакаш ли една цигара? (C--) C-------- / C--------- p--------?
Тој сака запалка. On c------- o----.
   
Сакам да се напијам нешто. Ch------- / C--------- s-- c----- n----.
Сакам да јадам нешто. Ch------- / C--------- c-- z----.
Сакам малку да се одморам. Ch------- / C--------- t----- o-------.
   
Сакам да Ве прашам нешто. Ch------- / C--------- p--- / p---- o c-- z------.
Сакам да Ве замолам за нешто. Ch------- / C--------- p--- / p---- o c-- p-----.
Сакам да Ве поканам за нешто. Ch------- / C--------- p--- / p---- n- c-- z-------.
   
Што сакате, молам? Cz--- p-- / p--- s---- ż----?
Сакате ли кафе? (C--) C------- p-- / C-------- p--- k---?
Или повеќе сакате чај? A m--- w------ p-- / w------- p--- h------?
   
Сакаме да патуваме накај дома. Ch---------- / C----------- p------- d- d---.
Сакате ли такси? (C--) C------------ / c------------ t-------?
Вие сакате да телефонирате. On- c-------- / O-- c-------- z--------.