македонски » полски   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [siedemdziesiąt jeden]

chcieć coś

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [siedemdziesiąt jeden]

chcieć coś

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Што сакате? Co c------?
Сакате ли да играте фудбал? (C--) C------ g--- w p---- n----?
Сакате ли да си ги посетите пријатели? (C--) C------ o-------- p---------?
   
сака ch---ć
Не сакам да задоцнам. Ni- c--- s-- s------.
Не сакам да одам таму. Ni- c--- t-- i--.
   
Сакам да си одам дома. Ch-- i-- d- d---.
Сакам да останам дома. Ch-- z----- w d---.
Сакам да бидам сам / сама. Ch-- b-- s-- / s---.
   
Сакаш ли да останеш овде? (C--) C----- t---- z-----?
Сакаш ли да јадеш овде? (C--) C----- t---- j---?
Сакаш ли да спиеш овде? (C--) C----- t---- s---?
   
Сакате ли да тргнете утре? (C--) C--- p-- / p--- j---- w-------?
Сакате ли да останете до утре? (C--) C--- p-- / p--- z----- d- j----?
Сакате ли сметката да ја платите утре? (C--) C--- p-- / p--- z------- t-- r------- d------ j----?
   
Сакате ли во диско? (C--) C------ i-- n- d--------?
Сакате ли во кино? (C--) C------ i-- d- k---?
Сакате ли во кафуле? (C--) C------ i-- d- k-------?