македонски » полски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [siedemdziesiąt dwa]

musieć coś

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [siedemdziesiąt dwa]

musieć coś

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
мора mu---ć +
Морам да го испратам писмото. Mu--- w----- t-- l---. +
Морам да го платам хотелот. Mu--- z------- z- h----. +
   
Мораш да станеш рано. Mu---- w---- w-------. +
Мораш да работиш многу. Mu---- d--- p-------. +
Мораш да бидеш точен. Mu---- b-- p----------. +
   
Тој мора да наполни бензин. On m--- z---------. +
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. On m--- n------- s-------. +
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. On m--- u--- s-------. +
   
Таа мора да пазарува. On- m--- z----- z-----. +
Таа мора да го чисти станот. On- m--- p--------- m---------. +
Таа мора да ги пере алиштата. On- m--- z----- p-----. +
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. Mu---- z---- i-- d- s-----. +
Ние мораме веднаш да одиме на работа. Mu---- z---- i-- d- p----. +
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. Mu---- z---- i-- d- l------. +
   
Вие морате да го чекате автобусот. Mu----- p------- n- a------. +
Вие морате да го чекате возот. Mu----- p------- n- p-----. +
Вие морате да го чекате таксито. Mu----- p------- n- t-------. +