македонски » полски   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

+ 73 [siedemdziesiąt trzy]

+ móc coś / wolno (mieć pozwolenie)

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [siedemdziesiąt trzy]

móc coś / wolno (mieć pozwolenie)

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Wo--- c- j-- j------ s---------? +
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Wo--- c- j-- p-- a------? +
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Wo--- c- j-- s----- / s---- j----- z- g------? +
   
смее mo---- w---- (m--- p---------) +
Смееме ли овде да пушиме? Wo--- n-- t- p----? +
Смее ли овде да се пуши? Wo--- t- p----? +
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? (C--) M---- p----- k---- k--------? / W---- p----- k---- k--------? +
Може ли да се плати со чек? (C--) M---- z------- c------? / W---- p----- c------? +
Може ли да се плати само во готово? (C--) M---- p----- t---- g------? / W---- p----- t---- g------? +
   
Смеам ли само да телефонирам? (C--) M--- z--------? +
Смеам ли само да прашам нешто? (C--) M--- o c-- z------? +
Смеам ли само да кажам нешто? (C--) M--- c-- p---------? +
   
Тој не смее да спие во паркот. On n-- m--- s--- w p----. +
Тој не смее да спие во автомобилот. On n-- m--- s--- w s----------. +
Тој не смее да спие на железничката станица. On n-- m--- s--- n- d-----. +
   
Смееме ли да седнеме? (C--) M----- u-----? +
Смееме ли да го добиеме менито? (C--) M----- d----- k---- d--? +
Смееме ли да платиме одвоено? (C--) M----- z------- o-----? +