македонски » полски   за нешто да моли


74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [siedemdziesiąt cztery]

prosić o coś

74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [siedemdziesiąt cztery]

prosić o coś

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Можете ли да ме потшишате? (C--) M--- m- p-- / p--- ś---- w----?
Не премногу кратко, молам. Pr---- n-- z- k-----.
Малку пократко, молам. Pr---- t----- k-----.
   
Можете ли да ги развиете сликите? (C--) M--- m- p-- / p--- w------ t- z------?
Фотографиите се на CD – то. Zd----- s- n- p----- C-.
Фотографиите се во камерата. Zd----- s- w a-------.
   
Можете ли да го поправите часовникот? (C--) M--- m- p-- / p--- n------- t-- z------?
Стаклото е скршено. Sz--- j--- p---------.
Батеријата е празна. Ba----- j--- p----.
   
Можете ли да ја испеглате кошулата? (C--) M--- p-- / p--- w--------- t- k------?
Можете ли да ги исчистите панталоните? (C--) M--- p-- / p--- w-------- t- s------?
Можете ли да ги поправите чевлите? (C--) M--- p-- / p--- n------- t- b---?
   
Можете ли да ми дадете запалка? (C--) M--- p-- / p--- d-- m- o----?
Имате ли кибрит или запалка? (C--) M- p-- / p--- z------ l-- z----------?
Имате ли пепелник? (C--) M- p-- / p--- p-----------?
   
Пушите ли пури? (C--) P--- p-- / p--- c-----?
Пушите ли цигари? (C--) P--- p-- / p--- p--------?
Пушите ли луле? (C--) P--- p-- / p--- f----?