македонски » полски   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [siedemdziesiąt pięć]

uzasadnić coś 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [siedemdziesiąt pięć]

uzasadnić coś 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Зошто не доаѓате? Dl------ p-- / p--- n-- p--------?
Времето е лошо. Po---- j--- t--- b------.
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. Ni- p------- p------- p----- j--- t--- b------.
   
Зошто тој не доаѓа? Dl------ o- n-- p--------?
Тој не е поканет. Ni- z----- z---------.
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. On n-- p--------- b- n-- z----- z---------.
   
Зошто ти не доаѓаш? Dl------ n-- p----------?
Јас немам време. Ni- m-- c----.
Јас не доаѓам, бидејки немам време. Ni- p------- b- n-- m-- c----.
   
Зошто не останеш? Dl------ n-- z---------?
Морам уште да работам. Mu--- j------ p---------.
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. Ni- z------- p------- m---- j------ p---------.
   
Зошто веќе си одите? Dl------ p-- / p--- j-- i----?
Јас сум уморен / уморна. Je---- z------- / z-------.
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. Id-- b- j----- z------- / z-------.
   
Зошто веќе заминувате? Dl------ p-- / p--- j-- j-----?
Доцна е веќе. Je-- j-- p----.
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. Ja--- p------- j--- j-- p----.