македонски » полски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

+ 77 [siedemdziesiąt siedem]

+ uzasadnić coś 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [siedemdziesiąt siedem]

uzasadnić coś 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Зошто не ја јадете тортата? Dl------ n-- j- p-- / p--- t----? +
Јас морам да ослабам. Mu--- s-------. +
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Ni- j--- b- m---- s-------. +
   
Зошто не го пиете пивото? Dl------ n-- p--- p-- / p--- p---? +
Јас морам уште да возам. Mu--- j------ p--------. +
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Ni- p---- b- m---- j------ p--------. +
   
Зошто не го пиеш кафето? Dl------ n-- p----- t-- k---? +
Тоа е студено. Je-- z----. +
Јас не го пијам, бидејки е студено. Ni- p--- j--- b- j--- z----. +
   
Зошто не го пиеш чајот? Dl------ n-- p----- t-- h------? +
Немам шеќер. Ni- m-- c----. +
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Ni- p--- j--- b- n-- m-- c----. +
   
Зошто не ја јадете супата? Dl------ n-- j- p-- / p--- t-- z---? +
Јас не ја нарачав. Ni- z--------- / z--------- j--. +
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Ni- j--- b- j-- n-- z--------- / z---------. +
   
Зошто не го јадете месото? Dl------ n-- j- p-- / p--- t--- m----? +
Јас сум вегетаријанец. Je---- w------------- / w-----------. +
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Ni- j-- g-- b- j----- w------------- / w-----------. +