македонски » полски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [osiem]

Czas zegarowy

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [osiem]

Czas zegarowy

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Извинете! Pr--------- p--- / p---- / p------!
Колку е часот, Ве молам? Kt--- j--- g------?
Благодарам многу. Dz------ b-----.
   
Часот е еден. Je-- p------- g------.
Часот е два. Je-- d---- g------.
Часот е три. Je-- t------ g------.
   
Часот е четири. Je-- c------ g------.
Часот е пет. Je-- p---- g------.
Часот е шест. Je-- s----- g------.
   
Часот е седум. Je-- s----- g------.
Часот е осум. Je-- ó--- g------.
Часот е девет. Je-- d-------- g------.
   
Часот е десет. Je-- d-------- g------.
Часот е единаесет. Je-- j-------- g------.
Часот е дванаесет. Je-- d------- g------.
   
Една минута има шеесет секунди. Mi---- m- s------------ s-----.
Еден час има шеесет минути. Go----- m- s------------ m----.
Еден ден има дваесет и четири часа. Do-- m- d---------- c----- g------.