македонски » полски   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [osiemdziesiąt]

Przymiotniki 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [osiemdziesiąt]

Przymiotniki 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Таа има куче. On- m- p--.
Кучето е големо. Te- p--- j--- d---.
Таа има големо куче. On- m- d----- p--.
   
Таа има куќа. On- m- d--.
Куќата е мала. Te- d-- j--- m---.
Таа има една мала куќа. On- m- m--- d--.
   
Тој живее во хотел. On m------ w h-----.
Хотелот е евтин. Te- h---- j--- t---.
Тој живее во евтин хотел. On m------ w t---- h-----.
   
Тој има автомобил. On m- s-------. / O- m- a---.
Автомобилот е скап. Te- s------- j--- d----. / T- a--- j--- d-----.
Тој има скап автомобил. On m- d---- s-------. / O- m- d----- a---.
   
Тој чита еден роман. On c---- p------.
Романот е досаден. Ta p------ j--- n----.
Тој чита еден досаден роман. On c---- n---- p------.
   
Таа гледа еден филм. On- o----- f---.
Филмот е интересен. Te- f--- j--- b----- i-----------.
Таа гледа еден интересен филм. On- o----- b----- i----------- f---.