македонски » полски   Минато време 1


81 [осумдесет и еден]

Минато време 1

-

+ 81 [osiemdziesiąt jeden]

+ Przeszłość 1

81 [осумдесет и еден]

Минато време 1

-

81 [osiemdziesiąt jeden]

Przeszłość 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
пишува pi--ć +
Тој напиша едно писмо. On p---- l---. +
А таа напиша една картичка. A o-- p----- k-----. +
   
чита cz---ć +
Тој читаше едно списание. On c----- k------- c---------. +
А таа читаше една книга. A o-- c------ k------. +
   
зема wz--ć +
Тој зеде една цигара. On w---- p--------. +
Таа зеде едно парче чоколадо. On- w----- k----- c--------. +
   
Тој беше неверен, но таа беше верна. On b-- n--------- a-- o-- b--- w-----. +
Тој беше мрзелив, но таа беше вредна. On b-- l------ a-- o-- b--- p--------. +
Тој беше сиромашен, но таа беше богата. On b-- b------ a-- o-- b--- b-----. +
   
Тој немаше пари, туку долгови. On n-- m--- p--------- l--- d----. +
Тој немаше среќа, туку малер. On n-- m--- s--------- l--- p----. +
Тој немаше успех, туку неуспех. On n-- m--- s-------- l--- n------------. +
   
Тој не беше задоволен, туку незадоволен. On n-- b-- z---------- l--- n------------. +
Тој не беше среќен, туку несреќен. On n-- b-- s---------- l--- n------------. +
Тој не беше симпатичен, туку несимпатичен. On n-- b-- s----------- l--- n-------------. +