македонски » полски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [osiemdziesiąt dwa]

Przeszłość 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [osiemdziesiąt dwa]

Przeszłość 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Mu------ / M------- w----- p--------?
Мораше ли да го повикаш лекарот? Mu------ / M------- w----- l------?
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Mu------ / M------- w----- p------?
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Ma p-- / p--- t-- n---- t-------? J------ p---- c----- g- m----- / m-----.
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Ma p-- / p--- t-- a----? J------ p---- c----- g- m----- / m-----.
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Ma p-- / p--- t-- p--- m-----? J------ p---- c----- g- m----- / m-----.
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Cz- o- p-------- p----------? O- n-- m--- p------ p----------.
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Cz- o- z------ d----? O- n-- m--- z------ t-- d----.
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Cz- o- c-- z--------? O- n-- m--- m--- z--------.
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Dl------ n-- m----- / m----- p------ p----------?
Зошто не можеше да го најдеш патот? Dl------ n-- m----- / m----- o------- t-- d----?
Зошто не можеше да го разбереш? Dl------ n-- m----- / m----- g- z--------?
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Ni- m----- / m----- p------ p----------- b- n-- j----- ż---- a------.
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Ni- m----- / m----- o------- d----- p------- n-- m----- / m----- p---- m-----.
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Ni- m----- / m----- g- z--------- b- m----- b--- z- g-----.
   
Морав да земам едно такси. Mu------ / M------- w---- t-------.
Морав да купам карта на градот. Mu------ / m------- k---- p--- m-----.
Јас морав да го исклучам радиото. Mu------ / M------- w------- r----.