македонски » полски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [osiemdziesiąt trzy]

Przeszłość 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [osiemdziesiąt trzy]

Przeszłość 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
телефонира ro------- p---- t-----n
Јас телефонирав. Ro--------- / R---------- p---- t------.
Јас цело време телефонирав. Pr--- c--- c--- r---------- / r---------- p---- t------.
   
прашува py--ć
Јас прашав. Py----- / P------.
Јас секогаш прашував. Za---- p------ / p------.
   
раскажува op------ć
Јас раскажував. Op--------- / o----------.
Јас ја раскажав целата приказна. Op----------- / O------------ c--- h-------.
   
учи uc--- s-ę
Јас учев. Uc----- / U------ s--.
Јас учев цела вечер. Uc----- / U------ s-- p---- c--- w------.
   
работи pr-----ć
Јас работев. Pr-------- / P---------.
Јас работев цел ден. Pr-------- / P--------- p---- c--- d----.
   
јаде je-ć
Јас јадев. Ja---- / J-----.
Јас го изедов целото јадење. Zj----- / Z------ c--- j-------.