македонски » полски   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [osiemdziesiąt cztery]

Przeszłość 4

84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [osiemdziesiąt cztery]

Przeszłość 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
чита cz---ć
Јас читав. Cz------ / C-------.
Јас го прочитав целиот роман. Pr---------- / P----------- c--- p------.
   
разбира zr------ć
Јас разбрав. Zr--------- / Z----------.
Јас го разбрав целиот текст. Zr--------- / Z---------- c--- t----.
   
одговара od-------ć
Јас одговорив. Od------------ / O-------------.
Јас одговорив на сите прашања. Od------------ / O------------- n- w-------- p------.
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Wi-- o t-- – w--------- / w--------- o t--.
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. Pi--- t- – n-------- / n-------- t-.
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. Sł----- t--- – s-------- / s-------- t---.
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. Pr------- t- – p---------- / p---------- t-.
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. We--- t- – w------ / w------ t-.
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. Ku---- t- – k------ / k------ t-.
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. Sp-------- s-- t--- – s----------- / s----------- s-- t---.
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. Wy------- t- – w--------- / w--------- t-.
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Zn-- t- – z----- / z----- t-.