македонски » полски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

+ 85 [osiemdziesiąt pięć]

+ Pytania – przeszłość 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [osiemdziesiąt pięć]

Pytania – przeszłość 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Колку имате испиено? Il- p-- w---- / p--- w-----? +
Колку работевте? Il- p-- p------- / p--- p--------? +
Колку напишавте? Il- p-- p---- / p--- p-----? +
   
Како спиевте? Ja- p-- s--- / p--- s----? +
Како го положивте испитот? Ja- p-- z--- / p--- z---- t-- e------? +
Како го најдовте патот? Ja- p-- o------- / p--- o-------- d----? +
   
Со кого разговаравте? Z k-- p-- r-------- / p--- r---------? +
Со кого се договоривте? Z k-- s-- p-- u----- / p--- u------? +
Со кого славевте роденден? Z k-- ś-------- p-- / ś--------- p--- u-------? +
   
Каде бевте? Gd--- p-- b-- / p--- b---? +
Каде живеевте? Gd--- p-- m------- / p--- m--------? +
Каде работевте? Gd--- p-- p------- / p--- p--------? +
   
Што препорачавте? Co p-- p------ / p--- p-------? +
Што јадевте? Co p-- j--- / p--- j----? +
Како дознавте? O c--- s-- p-- d--------- / p--- d----------? +
   
Колку брзо возевте? Ja- s----- p-- j----- / p--- j------? +
Колку долго летавте? Ja- d---- p-- l----- / p--- l------? +
Колку високо скокнавте? Ja- w----- p-- s------ / p--- s-------? +