македонски » полски   Денови во седмицата


9 [девет]

Денови во седмицата

-

+ 9 [dziewięć]

+ Dni tygodnia

9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [dziewięć]

Dni tygodnia

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
понеделник Po---------k +
вторник Wt---k +
среда Śr--a +
   
четврток Cz-----k +
петок Pi---k +
сабота So---a +
   
недела Ni------a +
седмица ty----ń +
од понеделник до недела od p----------- d- n-------i +
   
Првиот ден е понеделник. Pi------ d---- t- p-----------. +
Вториот ден е вторник. Dr--- d---- t- w-----. +
Третиот ден е среда. Tr---- d---- t- ś----. +
   
Четвртиот ден е четврток. Cz----- d---- t- c-------. +
Петтиот ден е петок. Pi--- d---- t- p-----. +
Шестиот ден е сабота. Sz---- d---- t- s-----. +
   
Седмиот ден е недела. Si---- d---- t- n--------. +
Седмицата има седум дена. Ty----- m- s----- d--. +
Ние работиме само пет дена. My p-------- t---- p--- d--. +