македонски » полски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [dziewięćdziesiąt jeden]

Zdania podrzędne z że 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [dziewięćdziesiąt jeden]

Zdania podrzędne z że 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Времето утре можеби ќе биде подобро. Mo-- j---- p----- b----- l-----.
Од каде го знаете тоа? Sk-- p-- / p--- t- w--?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Ma- n-------- ż- b----- l-----.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. On p-------- n- p----.
Сигурно ли е тоа? Cz- t- j--- p----?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Wi--- ż- o- p--------.
   
Тој сигурно ќе се јави. On n- p---- z-------.
Навистина? Na------?
Мислам, дека тој ќе се јави. Są---- ż- o- z-------.
   
Виното сигурно е старо. To w--- j--- z p-------- s----.
Го знаете ли тоа со сигурност? Wi- p-- / p--- t- n- p----?
Претпоставувам, дека е старо. Pr----------- ż- o-- j--- s----.
   
Нашиот шеф изгледа добро. Na-- s--- d----- w------.
Мислите? Ta- p-- / p--- u----?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Uw----- ż- o- w------ n---- b----- d-----.
   
Шефот сигурно има девојка. Sz-- n- p---- m- d---------.
Верувате ли навистина? Ta- p-- / p--- n------- u----?
Сосема е можно, дека тој има девојка. To c------ m------- ż- m- d---------.