македонски » полски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [dziewięćdziesiąt dwa]

Zdania podrzędne z że 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [dziewięćdziesiąt dwa]

Zdania podrzędne z że 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Ме лути, дека рчиш. De------- m---- ż- c--------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. De------- m---- ż- p----- t-- d--- p---.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. De------- m---- ż- s-- s--------.
   
Мислам, дека му треба лекар. Uw----- ż- o- p--------- l------.
Мислам, дека тој е болен. Uw----- ż- o- j--- c----.
Мислам, дека тој сега спие. Uw----- ż- o- t---- ś--.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Ma-- n-------- ż- o- o---- s-- z n---- c----.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Ma-- n-------- ż- o- m- d--- p--------.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Ma-- n-------- ż- o- j--- m---------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Sł------- / S--------- ż- t---- ż--- m---- w------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Sł------- / S--------- ż- (o--) l--- w s-------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Sł------- / S--------- ż- t---- a--- j--- z------- z---------.
   
Ме радува, дека дојдовте. Ci---- m---- ż- p-- p-------- / p--- p-------.
Ме радува, дека имате интерес. Ci---- m---- ż- j--- p-- / p--- z------------- / z-------------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Ci---- m---- ż- c--- p-- / p--- k---- t-- d--.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Ob----- s--- ż- o------ a------ j-- o-------.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Ob----- s--- ż- m----- w---- t-------.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Ob----- s--- ż- n-- m-- p--- s---- p--------.