македонски » полски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [dziewięćdziesiąt trzy]

Zdania podrzędne z czy

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [dziewięćdziesiąt trzy]

Zdania podrzędne z czy

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Незнам, дали тој ме сака. Ni- w---- c-- o- m--- k----.
Незнам, дали тој ќе се врати. Ni- w---- c-- o- w----.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Ni- w---- c-- o- d- m--- z-------.
   
Дали тој навистина ме сака? Cz- o- m--- k----?
Дали тој навистина ќе се врати? Cz- o- w----?
Дали тој навистина ќе ме побара? Cz- o- d- m--- z-------?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Za---- s---- p------- c-- o- o m--- m----.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Za---- s---- p------- c-- o- m- k---- i-----.
Се прашувам, дали лаже? Za---- s---- p------- c-- o- k-----.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Cz- o- w o---- o m--- m----?
Дали тој навистина има некоја друга? Cz- o- w o---- m- i---?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Cz- o- w o---- m--- p-----?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Wą----- c-- o- m--- n------- l---.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Wą----- c-- o- d- m--- n------.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Wą----- c-- o- s-- z- m-- o----.
   
Дали му се навистина допаѓам? Cz- o- m--- n------- l---?
Дали тој навистина ќе ми пише? Cz- o- d- m--- w o---- n------?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Cz- o- s-- z- m-- o----?