македонски » полски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [dziewięćdziesiąt cztery]

+ Spójniki 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [dziewięćdziesiąt cztery]

Spójniki 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Чекај, додека да престане дождот. Po------- a- p--------- p---- d-----. +
Чекај, додека да бидам готов / готова. Po------- a- s------. +
Чекај, додека тој да се врати. Po------- a- o- w----. +
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Cz----- a- w------ m- w----. +
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Cz----- a- f--- s-- s------. +
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Cz----- a- b----- z------ ś------. +
   
Кога патуваш на одмор? Ki--- j------- n- u----? +
Уште пред летниот распуст? Je----- p---- w--------? +
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ta-- j------ z---- z----- s-- w------. +
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Na---- t-- d---- z---- z------ s-- z---. +
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Um-- r---- z---- u--------- d- s----. +
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Za----- o---- z---- w--------. +
   
Кога ќе се вратиш дома? Ki--- p---------- d- d---? +
По наставата? Po l-------? +
Да, откако ќе заврши наставата. Ta-- p- t-- j-- s------ s-- l-----. +
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Po t-- j-- (o-) m--- w------- n-- m--- j-- p-------. +
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Po t-- j-- s------ p----- w------- d- A------. +
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Po t-- j-- p------- d- A------- s--- s-- b-----. +