македонски » полски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [dziewięćdziesiąt pięć]

+ Spójniki 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [dziewięćdziesiąt pięć]

Spójniki 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Од кога таа не работи повеќе? Od k---- o-- n-- p------? +
Од нејзината венчавка? Od j-- ś----? +
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ta-- o-- n-- p------- o- k---- w----- z- m--. +
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Od k---- w----- z- m--- n-- p------. +
Откако се познаваат, тие се среќни. Od k---- s-- z----- s- s---------. +
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Od k---- m--- d------ r----- w-------. +
   
Кога таа телефонира? Ki--- o-- d-----? +
За време на возењето? Po----- j----? +
Да, додека вози автомобил. Ta-- p------ j---- s---------. +
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. On- r------- p---- t------ p------ j---- s---------. +
Таа гледа телевизија, додека пегла. On- o----- t-------- p------ p---------. +
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. On- s----- m----- p------ o--------- z----. +
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Ni- n-- w----- g-- n-- m-- o-------. +
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Ni- n-- r-------- g-- m----- g-- t-- g-----. +
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Ni- n-- c----- g-- m-- k----. +
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. We------ t-------- g-- b----- p----. +
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Po-------- w p----- d------ ś------ j---- w------ w t--------. +
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Za------- j---- j----- o- z---- n-- p--------. +