македонски » полски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [dziewięćdziesiąt sześć]

Spójniki 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [dziewięćdziesiąt sześć]

Spójniki 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Ws----- j-- t---- z------- b-----.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Za------ b-- ś----- / ś------ j-- t---- m-- s-- u----.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Pr------- p-------- j-- t---- s------ 60 l--.
   
Кога ќе се јавите? Ki--- p-- / p--- z-------?
Штом имам еден момент време. Ja- t---- b--- m--- c----- c----.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. On z-------- j-- t---- b----- m--- t----- c----.
   
Колку долго ќе работите? Ja- d---- b----- p-- / p--- p-------?
Јас ќе работам, се додека можам. Bę-- p------- t-- d----- j-- t---- b--- m--- / m----.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Bę-- p------- t-- d----- j-- t---- b--- z----- / z-----.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. On l--- w ł---- z------ p-------.
Таа чита весник, наместо да готви. On- c---- g----- z------ g------.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. On s----- w k------- z------ i-- d- d---.
   
Колку што знам, тој живее овде. O i-- m- w------- o- t---- m------.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. O i-- m- w------- j--- ż--- j--- c----.
Колку што знам, тој е невработен. O i-- m- w------- o- j--- b---------.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Za------ / Z-------- w p--------- r---- b----- / b------ p----------.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Sp------- / S-------- s-- n- a------- w p--------- r---- b----- / b------ p----------.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Ni- m----- / m----- z------ d----- w p--------- r---- b----- / b------ p----------.